Skip to content

Serres. A civilization to your table.

November 9, 2010

That is the title of the trade fair of traditional food products from Serres in North Greece which was inaugurated yesterday.

I am not from Serres but I am a fun of original products! And in this exhibition, you can find original products from local producers that can hardly  be found even in Athens; akane Laila (a kind of loukoumi delight), white cheese, yoghurt and butter from buffalos, local ouzo “Magic”, trahana (kind of pasta made by buffalo milk and flour), buffalo cooked meat etc.

So, I got there and bought ostrich meat by Macedonian Ostrich Farm –I ‘ll let you know when I’ll cook it!-, trahana with vegetables, bougatsa (traditional pie with cream –sweet or salty) and a big ceramic pot with a lid that slowly bakes anything!

I hope that this is only the beginning for other similar exhibitions to come that benefit all of us –producers and consumers!

Congratulations!

2 Comments leave one →
  1. November 9, 2010 11:49 pm

    Ακούγεται ενδιαφέρον έκθεση. Δυστυχώς είμαστε κάπως μακριά. Το κρέας στρουθοκάμυλου θέλει καλό ψήσιμο γιατί μπορεί να γίνει σκληρό. Πάντως ένα διάστημα το προωθούσαν πολύ στην Κύπρο σαν “υγειινό” κόκκινο κρέας χαμηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη. Σύμφωνα με τη βικιπεδία ισχύει! Όπως και να έχει αν είναι καλοψημένο θα είναι νόστιμο!!

    • November 10, 2010 10:06 am

      Καλημέρα Μαίρη, όντως έχει ενδιαφέρον και ελπίζω να γίνουν κι άλλες παρόμοιες εκθέσεις. Όντως έτσι προωθείται κι εδώ ως υγιεινό και θα διαπιστώσω σύντομα αν είναι και νόστιμο. Θα βρω μια ωραία συνταγή και αν πετύχει, θα την “ανεβάσω” και στο Wonderfoodland. Ευχαριστώ για τη συμβουλή!:)

Leave a comment