Skip to content

Chocolate-banana cake

November 26, 2010

I love cakes.

I love chocolate.

I love bananas.

How could I resist then to this gorgeous recipe from Patricia’s nice blog Technicolor Kitchen and not try it?

 So I made this lovely chocolate banana cake which doesn’t even need a mixer for its preparation, just a tablespoon or a whisk!

INGREDIENTS

  • 250 gr all purpose flour
  • 2 tsp baking powder
  • 125 gr butter softened
  • 4 smashed bananas
  • 2 eggs slightly bitten
  • 1 tsp vanilla extract
  • 175 gr chocolate chips

DIRECTIONS

  1. Preheat the oven at 180ο C/350°F. Grease and flour a 19×11 cm loaf pan -I used a 12 muffin pan.
  2. Shift the flour and the baking powder in a big bowl
  3. In a separate bowl mix well butter, sugar, bananas, eggs, vanilla and the chocolate chips
  4. Add this mix in the big bowl with the flour and baking powder and mix them but not very intense.
  5. Pour the final mix in the loaf pan or whateven pan you use and bake it for 1 hour and 15′.  With the muffins pan that I used, it took me 35-45′ to bake, so the baking time depends on the pan you will use and your oven. Of course, you can always use the usual test of putting a knife in the middle of the cake, and if it comes out clean, the cake is ready!
Advertisements
10 Comments leave one →
  1. Αργυρώ Ψαρουδάκη permalink
    November 26, 2010 1:19 pm

    μιαμ μιαμ μιαμ!!!! Μάντεψε τι θα φτιάξω αυτό το Σαββατοκύριακο…

  2. Μαριέττα permalink
    November 27, 2010 11:32 pm

    Νόστιμο, γρήγορο και εύκολο! Τέλειο, το έφτιαξα πριν από λίγο…
    Εννοείται πως το δοκίμασα αχνιστό και ήταν καταπληκτικό, αν και αντικατέστησα τις ψηφίδες σοκολάτας με σοκολάτα (πλάκα) που κομμάτιασα στο multi (πάντα κάτι θα μου λείπει).
    Σημ.: Χρειάστηκε 50-55 λέπτα ψησίματος, σε φόρμα.

    • November 28, 2010 12:01 am

      Χαίρομαι που το έφτιαξες, που σου πέτυχε και που σου άρεσε!

  3. Ιωάννα permalink
    November 28, 2010 4:29 pm

    το δοκιμάσαμε και ήταν πραγματικά πάρα πολύ νόστιμο..δεν ειναι βαρύ σαν γλυκό και η μπανάνα του δίνει ένα πολύ ωραίο άρωμα..!!

  4. December 2, 2010 8:21 am

    Καλημέρα! Φαίνεται πως έχουμε τα ίδια γούστα…έκανα πρόσφατα και εγώ παρόμοια muffins. Σκέφτομαι το Σαββατοκύριακο, που ελπίζω να έχω παραπάνω χρόνο…αν και έχω να στολίσω δέντρο 🙂 να δοκιμάσω και τη συνταγή σου για την αλμυρή τάρτα με κιμά και πορτοκάλι. Επειδή δεν είμαι fun του κόλιανδρου θα σκεφτώ άλλο μυρωδικό. Έχεις κάτι να προτείνεις?
    xxx

    • December 2, 2010 2:52 pm

      Γειά σου Λίνα!
      Ο ξερός ή ο φρέσκος κόλιαδρος δεν σου πολυ-αρέσει, γιατί έχουν διαφορετική γεύση, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν που προτιμάς περισσότερο… Στη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα ξερό. Αν πάλι ο κόλιανδρος γενικότερα δεν σου αρέσει, μπορείς να τον παραλήψεις εντελώς και να αυξήσεις λίγο την ποσότητα του μαϊντανού -ας πούμε 2 ή 3 κουτ. σούπας- γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο μυρωδικό που να πλησιάζει σε αυτόν, να μην αλλοιώνει την αρχική γεύση της τάρτας και να ταιριάζει και με την κανέλλα! Είμαι σίγουρη ότι και πάλι νόστιμη θα είναι!
      Παρεπιπτόντως, κι εγώ λέω το Σάββατο να στολίσω δέντρο!!! 🙂

      • December 2, 2010 3:00 pm

        Ο φρέσκος είναι που δεν μου αρέσει. Άρα θα μπορούσα να δοκιμάσω με ξερό και αρκετό μαϊντανό.
        Thanks!

      • December 2, 2010 3:27 pm

        Αν τελικά χρησιμοποιήσεις ξερό ακολούθησε τις αναλογίες που δίνω και στην συνταγή (1/2 κουτ. γλύκου κόλιανδρο τριμμένο και 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο), χωρίς να αυξήσεις τον μαϊντανό -εκτός και αν σου αρέσει πολύ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Διορθώνω και στο post ότι πρόκειται για ξερό κόλιανδρο για να είμαι πιο ακριβής. Διαλέγεις και παίρνεις!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: